17 juli 2011

En vecka i Paris!

Igår kom jag hem efter en härlig vecka i Paris! Jag, min man och min svägerska har turistat, shoppat, promenerat och ätit gott. Eftersom jag är fransk-lärare och lite av en "frankofil" var det mycket trevligt att återse huvudstaden, få prata lite franska och inte minst få njuta av franska godsaker som ostar och bakverk. Här kommer några blandade bilder från Paris-vistelsen:
Hotellets frukost var fantastisk! Salami, Brie de meaux, Saint Nectaire,
ruccola, färska jordgubbar och naturligtvis nybakat bröd. 

En till frukosttallrik! Salami, Coppa, Comté, Brie, Saint Nectaire och
en croissant.
Fransmän gillar att äta sötsaker till frukost. Pain au chocolat och
sockerkaka med citron och vallmofrön.

Crêpes med choklad, en fransk klassiker som säljs i varje gatuhörn.
På Champs-Elyssée åt jag en sallad med Chèvre och pancetta.
Vi provade även olika små söta pajer.
Tartelette med vit chokladfyllning och hallon.

Tartelette med citronfyllning och marängtäcke.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut