15 augusti 2011

Chokladbiskvier

Här kommer receptet på chokladbiskvierna som jag bakade till min födelsedag. De är gudomligt goda!




Till ca 12 st

Mandelbottnar:
275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
50 g mörk choklad
125 g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping:
200 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvitan, blanda till en en jämn och tjock massa. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.

Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna en stund i kylskåp.

Smält chokladen till toppingen och doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut