3 augusti 2011

Grönsaksbiffar

Igår gjorde jag grönsaksbiffar till lunch. Jag har gjort grönsaksbiffar tidigare, men de som jag gjorde igår blev bättre än alla andra! Krämig god smak av fetaost :) De kanske inte ser så särskilt roliga ut, men det var verkligen gott. Jag kommer garanterat göra om det!


Till två portioner
1 liten squash
1-2 morötter
0,5 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
0,5 dl grahamsmjöl
4 soltorkade tomater i olja
50 g ost, gärna fetaost och Philadelphia

Riv squash och morot och hacka löken. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda grönsakerna och riv eller smula ner osten. Man kan ta vilken ost man själv tycker om. Jag smulade ner fetaost och tog även en liten klick philadelphia, det blev krämigt och gott. Rör ner ägg och mjöl i grönsaksblandningen. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut grönsakssmeten som biffar. Stek några minuter på varje sida. Servera gärna biffarna med en sallad och någon god kall sås. Jag rev lite extra morötter och gjorde morotstzatziki. Det är bara att blanda rivna morötter och pressad vitlök med turkisk yoghurt. Jättegott!

2 kommentarer:

  1. Supergott! Det här kommer jag göra igen.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad kul att du har testat biffarna! Visst var det gott, jag kommer också göra om det!

    SvaraRadera

Skriv ut