30 augusti 2011

Lövbiff med cambozola

Söndagsmiddagen bestod av lövbiff fylld med krämig Cambozola. Vi älskar ostar av alla dess slag, så vi tyckte att den här rätten blev supergod! Lätt var det också. Det var dock inte lika enkelt att ta en bild som speglar hur gott det var :)



Till 4 portioner
500 g lövbiff
150 g Cambozola
300 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlök
3 dl grädde
ev. lite mjöl till redning

Skär champinjonerna i skivor och hacka löken fint. Stek champinjoner och lök i smör. Skär under tiden Cambozolaosten i bitar lagom stora att passa på lövbiffskivorna. Placera osten på ena halvan av köttskivan, vik över och fäst med en tandpetare. Ta upp champinjon- och lökfräset och stek köttskivorna hastigt i smör. Salta och peppra köttet. När köttbitarna har fått fin färg, häll på grädde och tillsätt svampfräset. Låt bubbla i några minuter. Om såsen blir för tunn red gärna av med lite mjöl eller tillsätt lite crème fraîche eller en klick Philadelphiaost. Servera gärna med grönsaker och någon god potatis. Jag åt ugnsstekta squashskivor till och det var också jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut