27 augusti 2011

Lyxig frukost med chokladscones!

Vilken härlig morgon jag har haft! Jag vaknade tidigt, helt utvilad och smög upp för att göra en mysig helgfrukost åt mig och min man. Helgen var efterlängtad och frukosten blev lång och härlig. Den bestod av nybakta scones, min goda körsbärsmarmelad, Philadelphiaost, en lagrad prästost och juice. Oj, så gott det var, jag älskar verkligen scones!

Oftast bakar jag scones på häften vetemjöl och hälften grahamsmjöl för jag gillar den lite grövre smaken, men idag lyxade jag till det ordentligt och gjorde scones på endast vetemjöl och i häften av mina scones tillsatte jag dessutom hackad mörk choklad. Så underbart gott med bara lite marmelad eller Philadelphiaost på! 

Till två kakor eller åtta bullar:
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk
ev. 50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret, skuret i små tärningar, och rör om till en grynig massa. Tillsätt till sist mjölken/filen och arbeta snabbt ihop till en lös och kladdig deg. För att göra chokladscones är det bara att hacka ca 50 g mörk choklad i grova bitar och röra ner i degen. Dela degen i två delar och forma dem till runda kakor. Lägg kakorna på ett smort bakplåtspapper. Skåra kakorna med en kniv så att det blir fyra delar av kakan. Grädda i ca 15 minuter. Servera brödet ljummet med marmelad och ost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut