11 september 2011

Köttfärslimpa med timjan, vitlök och fetaost

Efter att ha varit på kurs en hel dag var jag väldigt trött igår eftermiddag och hade inte mycket ork till att laga mat. Den här rätten är superenkel och sköter sig själv i ugnen.

Till 4 portioner
ca 400 g nötfärs
2 msk ströbröd
0,75 dl vatten
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
några kvistar timjan
1 röd lök
100 g feta

Låt ströbröd och vatten svälla i en en skål i några minuter. Blanda sedan ner köttfärs, ägg, vitlök, senap, salt och peppar. Platta ut köttfärsblandningen på en skärbräda eller en bit plastfolie till en rektangulär platta, ca 1 cm tjock. Strö över finhackad rödlök, timjan och smulad feta. Eventuellt kan man också strö över oliver i bitar. Jag hade inte det den här gången, men har haft det förut och det blir jättegott! Rulla sedan ihop till en rulle. Jag tycker att det går jättelätt om man har en bit plastfolie under köttfärsen, då kan man hjälpa till att rulla med folien. Lägg rullen i en ugnsform och stek den i 200 grader i 25-30 minuter. Strö gärna över lite extra timjan och servera med rostade rotfrukter och en god sås. Vi hade en vitlökssås gjord på crème fraîche, vitlök och timjan. Tzatziki fungerar också jättebra till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut