29 september 2011

Paj med ädelost och broccoli

Paj är en av mina absoluta favoriträtter i hela världen! Det finns så många goda pajer! Förra fredagen blev det en paj med ädelost, broccoli, färska champinjoner och bacon. Så himla gott! I helgen kommer mammsen och hälsar på och jag tror faktiskt att det blir någon typ av paj även imorgon kväll. Vet bara inte vad för typ av fyllning än... Återkommer med vad det blir :)





Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:
300 g färska champinjoner
300 g broccoli
1 paket bacon
100 g ädelost
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk

Gör pajskalet och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Strimla baconet och knaperstek det. Skär champinjonerna i grova bitar och stek dem. Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över fyllningen. Grädda pajen i ca 40 minuter. Servera med en härlig sallad och kanske lite gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut