5 oktober 2011

Pepparbiff och ädelostsås

Vi älskar verkligen ost och en av de absolut bästa såserna är den med mögelost i. För ett tag sedan åt vi pepparbiff och ädelostsås och det var så grymt gott så jag måste bara ge er lite helginspiration! Till pepparbiffen gjorde jag små sötpotatisgratänger. De blev inte så fina, men väldigt goda :)

Ädelostsås, ca 4 portioner
ca 100 g ädelost
2 dl grädde
ev. lite mjöl att reda med

Såsen är verkligen enkel att göra, det är bara att koka upp grädde och smula ner osten. Rör om tills osten smälter. Om man tycker att såsen är för lös kan man reda av den med lite vetemjöl.

Sötpotatisgratäng gör jag som en vanlig potatisgratäng. Jag skivar potatisen tunt, lägger den i en ugnsform, häller på grädde smaksatt med lite vitlök och peppar och strör över lite lagrad ost. Sedan gräddar jag den i ca 175 grader tills potatisen är mjuk. Jag har även gjort den här gratängen med chèvreost i och det blir verkligen smarrigt, men jag kände att det blev tillräckligt med ost till just den här middagen :)

1 kommentar:

  1. Låter gott. Blir nog ditt recept ikväll eftersom jag inte hade någon bearnaisesås hemma.

    SvaraRadera

Skriv ut