9 oktober 2011

Besök hos svägerskan och paj med kräftstjärtar!

Usch, vilken tråkig lördag och söndag jag har haft. Förkyld och hängig och har inte fått nånting vettigt gjort här hemma. I fredags var jag dock fortfarande pigg och då hälsade vi på hos min mans syster. Vi åt jättegod mat och slappade i soffan framför Idol. Vi fick en supergod paj med kräftstjärtar och dill och receptet har jag självklart tiggt åt mig :) Som alltid får vi även jättesmarrigt fika när vi hälsar på och i fredags bjöds vi på lite krämiga och syrliga citronrutor. De kommer i ett eget inlägg lite senare. Tack kära svägerska för en mysig kväll! Det gör vi om snart!

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lake
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk hackad dill
salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kräftstjärtarna rinna av. Lägg dem i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och dill. Häll blandningen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Servera pajen med en sallad.

3 kommentarer:

 1. Tack själva, alltid mysigt att ha er på besök!

  SvaraRadera
 2. Vill bara säga att först gjorde jag pajen och sen svärmor och vi tycker alla den är supergod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Hoppas att du kan hitta något mer du gillar på bloggen!

   Radera

Skriv ut