6 november 2011

Lyxhelg i Tällberg!

Ja, då var man hemkommen från ännu en härlig hotell-weekend! Mina snälla svärföräldrar tog med oss på en riktigt härligt lyxig allhelgonahelg i Tällberg och herregud vad vi har njutit! Vilken skön avslutning på mitt höstlov!

Vi har bott på hotell Åkerblads, ett väldigt personligt och mysigt hotell med genuin dalaatmosfär och en spännande historia. Jag gillar särskilt hotellets alla sällskapsutrymmen och att man bara kan sitta i en soffa, framför en brasa och läsa en bok eller bara småprata över en kopp te. Det är inget sådant hotell där man spenderar all sin tid på hotellrummen.

Men matnörd som jag är, måste jag ju säga att det jag gillar mest med det här stället är maten. Restaurangen har riktigt hög kvalitet och är utsedd av White guide till en av Sveriges bästa restauranger 2011. På menyn fanns många spännande rätter att välja från och både på fredag och lördag kväll njöt vi av mycket goda middagar där. Det är så roligt att äta på restaurang när både mat och service är så proffsig! Tyvärr har jag inte tagit några bilder på maten, men så här kan en fyrarätters meny låta:

-Lättrökt pastrami på hjort, serveras med senaps- och kikärtscrème, samt späd vintersallad
-Kryddbräserad och grillad nötsida, friterad potatis och linsragu med rotfrukter
-Brieost med körsbärsmarmelad
-Chokladnyans, mörk choklad i tre lager med körsbärsgelé och körsbärssorbet

Och givetvis gott och passande vin till detta. Mums!

Men nu får jag allt leva på detta ett tag fram över. Herregud, vilket lyxande det har varit, jag ser faktiskt fram emot lite nyttigare mat nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut