2 november 2011

Peanut butter cookies med fudgekola och choklad

Åh, vad det är härligt att ha höstlov! Igår spenderades förmiddagen på badhuset. Jag simmade, bubblade och bastade. Så härligt! Hela eftermiddagen ägnades sedan åt bakning och matlagning. Idag har jag städat både hus och bil. Skönt att få det gjort också!

Igår bakade jag bland annat dessa små kakor, Peanut butter cookies med fudgekola och choklad. Jättegoda kakor med jordnötssmör, choklad och fudgekola i. De blir lite "mjuksega" i mitten och smakar lite som snickers. Jättegott!

Grundreceptet kommer ifrån Söta saker, men som vanligt måste jag experimentera med allt och lägga till lite egna grejer :)











Ca 20 st
100 g smör
1 dl jordnötssmör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
4-6 st  fudgekolor
1,5 dl hackad mjölkchoklad

Rör socker, smör och jordnötssmör. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt för sig och rör ner. Blanda till sist grovt hackad fudgekola och mjölkchoklad. Forma degen till bollar och lägg dem på  plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.

4 kommentarer:

  1. Måste testas! Jag gjorde faktiskt glass med jordnötssmör och mörk choklad idag, så jag kan matcha med kakorna :-) / Jessica

    SvaraRadera
  2. Åh, det lät ju gott! Kan jag få receptet?

    SvaraRadera
  3. Urenkelt recept! Taget från "Linneas skafferi": vispa 5 dl grädde så att det blir "toppar", tillsätt en burk kondenserad mjölk + en klick jordnötssmör och hackad choklad (eller choklad knappar). Häll upp i form (jag plastade min form först, vet inte om man måste göra det) och strö över lite choklad ( och ev jordnötter). Frys i minst 6 timmar, man behöver inte röra i den under tiden. / Jessica

    SvaraRadera
  4. Å vad gott det ser ut! Kakorna och glassen måste provas!
    Tack för recept!

    SvaraRadera

Skriv ut