24 november 2011

Vardagsmat - Omelett med getost och tomat

Kanske en aning tjatigt, men det blev ännu en middag med getost hos oss. Getosttokig som jag är... Omelett låter kanske inte så roligt, men det kan det verkligen vara. Det beror helt på hur man smaksätter den. Jag gör ofta omelett på det som finns hemma när jag vill laga något snabbt och enkelt. Ikväll blev det en omelett med bacon, soltorkade tomater, körsbärstomater och getost. Jättegott! Tack till en kollega som inspirerade mig till omelett idag!

Till 2-3 portioner
5 ägg
4 msk crème fraîche
60 g bacon
ca 10 körsbärstomater
ca 3 msk strimlade soltorkade tomater
ca 50 g getost

Vispa ihop ägg med crème fraîche. Skär bacon i bitar och stek i en stekpanna. Ta eventullet upp baconet och häll av baconfettet ur stekpannan. Lägg sedan tillbaka baconet i stekpannan. Halvera tomaterna och låt stekas tillsammans med soltorkade tomater och bacon i några minuter. Häll över äggsmeten och stek på medelvärme i några minuter. Rör lite försiktigt då och då så att smeten blir ordentligt gräddad. När omeletten börjar stanna lite, smula över getosten och låt den smälta ner något. Omeletten är klar när äggsmeten har stannat, men fortfarande är lite krämig på ovansidan. Dra gärna något varv med pepparkvarnen över omeletten och servera med lite ruccola. Mmmm!

Jag kan verkligen rekommendera en getost som heter "Petits chèvres doux" som tillverkas av President. Den säljs i en förpackning med två rullar som är uppdelade i skivor. Den ser ut lite som fetaost i rulle, men har en mild och god getostsmak. Mycket god att ha i sallader och i mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut