26 februari 2012

Quinoasallad med kräftstjärtar

Ja, då var det snart dags att gå och lägga sig och sedan vakna och gå till jobbet... Jag gillar verkligen mitt jobb, men efter en skön ledig vecka känns det alltid lite jobbigt att börja jobba igen. Ännu jobbigare kändes det när jag för en liten stund sedan kom på att vi även ska jobba kväll imorgon... Ska vara på jobbet från 8.00-20.00. Usch och fy, vilken lång första dag.

Hur som helst har denna söndag varit mycket härlig. Det blev ett bra pass på gymmet, lite fixande här hemma och en skön stund med Camilla Läckbergs nya bok som jag införskaffade på bokrean. Det blev tyvärr inget bakande idag, det räckte inte energin till, men istället blev det en himla fräsch sallad till middag.

2-3 portioner:
1 portion kokt quinoa
ca 40 g spenatblad
0,5 grön paprika
ca 0,5 dl sojabönor
1 avokado
1 burk kräftstjärtar i lag
lite parmesanost att hyvla över
flingsalt, peppar samt ev. lite vinägrett

Blanda alla ingredienser till salladen och smaksätt med flingsalt, peppar och eventuellt lite vinägrett. Servera gärna med lite bröd.

Vi gjorde lite vitlöksbröd på en baguette jag hade i frysen. Bara att hacka en vitlöksklyfta och blanda med några matskedar olja, låt det stå och dra i några minuter och pensla sedan bröden med oljan. Värm bröden i ugnen i ca 225 grader i ca 10 minuter, tills de blir varma och lite frasiga  Perfekt när brödet börjar kännas lite tråkigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut