1 maj 2012

Grillning igen!

Eftersom det underbara vädret håller i sig kunde vi inte låta bli att grilla idag igen :) Den här gången blev det spett med marinerad kycklingfilé och en sallad med bland annat smulad ädelost och melonbitar. Mums!

Brukar ni marinera köttet när ni ska grilla? Köper ni i så fall färdig marinad eller gör ni en egen? Vad brukar ni ha i den? Jag är gör nästan alltid en egen marinad och den brukar bestå av en skvätt olja, lite soja och de kryddor som jag känner för. Idag blev det, förutom olja och soja, lite pressad lime, lite flytande honung, en vitlöksklyfta och massor av chiliflakes. Det blev riktigt gott!

Hur var valborg då kära vänner? Vi hade en toppenkväll! Vi var bjudna till en kollega och hennes kille och jisses vad mycket god mat vi fick! Vi åt sparris med stekt parmaskinka och en vinägrett till förrätt. Till huvudrätt bjöds det på fondue och gissa om det var längesedan jag testade det. Riktigt roligt att sitta och plocka och tillaga maten medan man snackar. Köttet vi tillagade i fonduen var nötkött och hästkött (!) och till detta serverades hasselbackspotatis och en massa olika såser och röror. Ingen av oss hade ätit hästkött tidigare, men vi var alla överens om att det var mycket godare och mörare än nötköttet. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa det någon gång. Coolt att få prova något nytt!

Tyvärr hade jag inte med mig någon kamera igår kväll. Vill inte gärna sätta press på mina vänner genom att komma med kameran i högsta hugg :) Men det var bra synd kan jag säga. Efterätten var en marängtårta som var så otroligt vacker och så galet god att jag kom på mig själv med att sitta och längta efter en bit nu efter maten :) Tårtan bestod av en stor härlig chokladmaräng som var frasig utanpå och härligt seg och lite kladdig inuti. Och så grädde och massor av bär på toppen. Mmmm! Ska nog testa att göra en sådan någon gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut