10 juni 2012

Grillad lax och potatissallad med sparris

Godmorgon!
Då var det söndag igen då. Den här helgen har varit otroligt lugn och skön. Inget jobb överhuvudtaget. Har mest varit hemma och fixat och donat med småsaker och igår kväll var vi bjudna till min fina svägerska som fyllde år. Så mysigt och så mycket god mat!

Just nu sitter jag och funderar på vad kvällens middag ska bli. Vädret ser ut att bli lite sisådär så jag tror inte att det blir grillning... Hmm, jag har inte en aning...

I fredags grillade vi baconinlindad lax och åt en mycket god potatissallad på färskpotatis och sparris till. Somrigt och fräscht!



Det är riktigt gott och smart att linda bacon runt laxbiten om man vill grilla lax, då fastnar den inte på grillen! Potatissalladen gjorde jag så här:

Tvätta och dela på färskpotatis, lägg potatisen på en plåt och droppa över lite olivolja. Rosta i ugnen till de känns mjuka inuti. Det tar ca 30 minuter beroende på storlek. Dela sparrisen i mindre bitar och koka dem någon minut, tills de har blivit mjuka. Blanda potatis och sparris med bladspenat, lite fetaost och avokado. Droppa över olivolja och strö över lite flingsalt. Jag har tyvärr inga mängder på ingredienserna, det är bara att ta så mycket man vill ha :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut