2 augusti 2012

Grillade blåmusslor till förrätt och grillad lax med chèvrekräm till varmrätt

Hej igen! Nu är jag hemma efter tre fantastiskt roliga dagar i Stockholm! Svägerskan och jag har shoppat, promenerat, fikat, ätit och skrattat massor! Så himla roligt!

Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell. Så trevligt att ha lite mer tid på sig och att dessutom kunna gå ut och äta på kvällen :) En mycket lyckad resa helt enkelt!

Nu är det mindre än en vecka kvar på semestern så här försöker jag att njuta av varje ledig stund! Ikväll har vi grillat här hemma. I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat :) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grillad lax inlindad i bacon till varmrätt. Till laxen åt vi en sallad och en supergod getoströra!



Grillade musslor: Gå igenom musslorna ordentligt och se till att alla lever.  De ska stänga sig när man spolar dem under kallt vatten eller knackar dem i diskbänken. Tvätta dem. Grilla musslorna på galler eller i ett foliepaket tills de öppnar sig och ser färdiga ut. Ät dem direkt ur skalet, gärna tillsammans med vitlöks- och persiljesmör och lite baguette. Och ett glas vitt vin såklart!

Grillad lax med chèvrekräm: Skär laxen i lagom stora portionsbitar och linda in den med bacon. Det går så mycket lättare att grilla laxen då! Dessutom blir det en god smak av baconet! Peppra gärna laxen lite. Grilla tills laxen känns klar. Skär och kontrollera. Tid beror på storlek på fisken. Mosa chèvreost och blanda med några matskedar crème fraîche. En supergod röra att servera till! Vi åt endast en sallad till laxen, men det är såklart även gott med potatis!

4 kommentarer:

  1. Vilken middag, ser supergott ut! Tack för tre fantastiska dagar!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Det här kommer jag leva på länge :)

      Radera
  2. Härligt att du haft en bra resa! Maten ser så smarrig ut!

    SvaraRadera

Skriv ut