13 september 2012

Gratinerad baguette med trattkantareller

Godkväll kära vänner! Här känns det som veckorna bara flyger fram och imorgon är det redan fredag igen! Just nu sitter jag och försöker hitta inspiration till en god och mysig, men snabb fredagsmiddag... Imorgon hade jag nämligen tänkt att träna efter jobbet och vill gärna laga något som går snabbt och enkelt när jag kommer hem :)

Middagarna under veckorna består alltför ofta av smörgåsar. Inte mig emot, jag älskar bröd och mackor, men jag det är väl inte den bästa kvällsmaten :) Igår kväll blev det dessutom en ganska lyxig variant av kvällsmacka, nämligen en gratinerad baguette med smörfrästa trattkantareller. Otroligt gott!

Jag stekte helt enkelt trattkantareller och hackad gul lök i lite smör, saltade och pepprade, fördelade svamfräset på brödet och strödde över ost. Använd gärna en ost med lite smak, till exempel en lagrad prästost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. Superenkelt och snabbt! Vid servering klippte jag över lite färsk persilja. Servera gärna med lite sallad. 

1 kommentar:

  1. Självklart lyxmacka efter Timrå vinst / Anders

    SvaraRadera

Skriv ut