8 oktober 2012

Köttfärspaj med tomat och basilika

Åh, den här köttfärspajen är så himla god! Den innehåller rökt skinka vilket ger en väldigt god smak till köttfärsen. Låter kanske lite udda, men jag lovar, det blir så bra tillsammans! Testa!

Just den här pajen gjorde jag för flera veckor sedan när min syster var här på besök, men det har inte blivit av att blogga om den. Jag har bloggat om den tidigare också, men receptet tål att upprepas. Den är verkligen supergod!

Pajdeg:
75 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk kesella

Köttfärsröra:
300 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 buljongtärning
2-4 msk tomatpuré
50 g rökt skinka
salt, peppar
lite vatten

Ostsmet:
2 ägg
2 dl crème fraîche
2 dl riven ost
2 msk riven parmesan

Topping:
Skivade tomater
1 tsk hackad basilika
2 msk hackad persilja

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 200°c i 10 minuter. Stek lök och köttfärs och smaksätt med buljong, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt lite vatten om det behövs. Häll köttfärsröran i pajskalet och bred över ostsmeten. Grädda i ca 15 minuter i 200 grader. Lägg på skivade tomater och strö över örter. Grädda i ca 10 minuter till.

4 kommentarer:

  1. Provade den här igår, jättegod! Sonen kallar den för en ny favoritmat och vill ha den fler ggr. Toppbetyg med andra ord! /Grannen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Och toppen att den går hem även hos barnen :)

      Radera
  2. This pie is sooooo goooooood! I just finished a whole portion. The mixture of the meat and smoked-ham is a very smart idea and makes the taste come together perfectly and have a nice kick. Tomatoes and herbs not only give a beautiful presentation, but also give a freshness to the whole meal! Great! Thanks for this recipe. HJ :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you! And yes I agree, it is a very good recipe. One of my favorite pies!

      Have a nice weekend!

      Radera

Skriv ut