9 december 2012

Glöggmys med kollegorna och kavringshjärtan med parmesankräm och päron

Vilken mysig eftermiddag jag har haft! Fina kollegor har varit hos mig på lite glögg och tilltugg. Det har blivit lite av en tradition att jag bjuder på glöggmys. Till att börja med bjöd jag på lite matiga tilltugg, bland annat en gratinerad brietårta med torkad frukt och nötter och små kavringshjärtan med parmesankräm och päron. Mycket gott!

Självklart bjöd jag även på en del sötsaker :) Men de kommer i nästa inlägg!
Kavringshjärtan är superlätta att göra. Tryck ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Blanda 1-1,5 dl finriven parmesanost med någon matsked crème fraîche. Klicka på bröden och toppa med lite päron.

Även den gratienerade brieosten är superenkel att göra! Jag brukar toppa den med naturella nötter och frön och lite torkad aprikos, ringla över lite honung och sedan gratinera i ugnen i 175 grader i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut