2 december 2012

Kladdiga chokladmuffins med hallonfrosting

Åh, vilken mysig helg jag har haft! Mammsen, syrran och finaste brorsdottern har varit på besök. Vi har haft en riktig tjejhelg som bland annat har innehållit dans på Friskis och svettis, shopping, café-besök, matlagning, bakning, sällskapsspel, film, julmarknad och glöggmys.

Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. Brorsdottern som verkar ha ett lika stort intresse för bakning som sin faster dekorerade sedan med frosting, hallon, vit choklad och lite strössel. Så fint!




Till ca 12 st
Smet:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl

Jordgubbsfrosting:
100 g hallon
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1-2 dl vispgrädde

Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna till äggsmeten. Blanda till sist i det smälta smöret. Fördela smeten i muffinsformar. Använd gärna ganska kraftiga formar eller sätt formarna i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 200°c i ca 10 minuter.

När chokladmuffinsen är klar sjunker de ihop en aning och det blir som en liten grop i varje muffins, det gör ingenting, de ska vara så :) Låt muffinsen svalna i kylen, de är faktiskt godast om de får stå till sig ett tag. 

Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping. Ta så mycket grädde du tycker att det behövs för att få en stadig frosting som går att spritsa. Spritsa sedan toppingen på cupcakesen. Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    bara en fråga. ska det inte vara något bakpulver i och använder du frysta hallon eller färska ?
    / Frida

    SvaraRadera
  2. Nej, inget bakpulver! Jag använde frysta hallon, men det går bra med vilket som.

    SvaraRadera

Skriv ut