29 april 2013

Krämig glass med citron och vit choklad

Åh, jisses vad trött jag är nu. Har boxats på Friskis och Svettis och orkar knappt röra armarna :) Innan jag somnar av utmattning tänkte jag dela med mig av ett recept på den perfekta desserten till valborg! En len och krämig glass som bara tar fem minuter att förbereda. Det enda man behöver tänka på är att den ska stå i frysen i några timmar. Jag har gjort detta recept tidigare med annan smaksättning, men denna gång fick det bli en fräsch variant med citron och vit choklad. Jag serverade sedan glassen med hallon. Passade utmärkt!

Testa den om ni inte har gjort det för den är verkligen god!Till fyra portioner
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
några matskedar lemon curd
40 g vit choklad
Vispa grädden så att mjuka toppar bildas. Vänd ner den kondenserade mjölken. Den ska ej kokas innan. Häll upp smeten i en form som tål att frysas. Jag använde mig av ett serveringsfat med kanter, eftersom jag ville att den skulle frysa snabbt, men har man gott om tid kan man lika gärna använda en djupare form, t ex en brödform. Om lenom curden är tjock, rör ut den i någon tesked vatten. Ringla över lemoncurd över glassen och dra efter med en sked så att den blandas lite med glassen. Ställ i frysen i ca 6 timmar. Om man vill använda en hel burk kondenserad mjölk är det såklart bara att dubbla receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut