18 juni 2013

Pasta med tomatsås

Min dag har varit så lugn och mysig. Det är så skönt att bara kunna ta dagen som den kommer. Fixa lite ärenden, plocka här hemma, laga lite mat. Ingen stress över någonting. Underbart!

Middagen blev en enkel och billig vardagsrätt. Jag kokade en tomatsås på färska tomater, lök och örter och serverade till pasta. Fräscht och gott! Imorgon blir det dock lite lyxigare mat än så här, det kan jag utlova :)

Till fyra portioner
6 stora färska tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
pyttelite strösocker
salt, peppar
1 tsk vit balsamvinäger
1 msk hackad färsk basilika
1 msk hackad färsk oregano

Tärna tomaterna. Hacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök och vitlök en stund. Tillsätt tomaterna och pyttelite socker. Låt puttra i några minuter. Smaksätt med balsamvinäger, salt, peppar och färska örter. Låt koka i ytterligare några minuter. Servera såsen med pasta och färskriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut