1 september 2013

Ugnsstekt lax med färskosttäcke och gräddkokt vitkål

Så var det redan söndag kväll... Har ni haft en bra helg? Min helg började jättetrist med den värsta huvudvärken någonsin på fredag kväll. Jag missade tapas-middag och fest med kollegorna och sov bort hela kvällen. Lördagen och söndagen har varit desto bättre och jag har bland annat njutit av myskväll med god mat och film samt det första riktigta träningspasset på mycket länge. Så skönt att vara igång igen!

Här kommer ett tips på en superbra och lyxig middag, ugnsstekt lax med färskosttäcke och gräddkokt vitkål! Supersmarrigt!


Inte nog med att det är gott, det är superenkelt att tillaga också. Något recept behövs inte, men gör ungefär så här: Sätt ugnen på 200 grader. Bred färskost, typ Philadelphiavitlök och örter, över en bit laxfilé. Tillaga laxen i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är. Strimla vitkål och lägg den i en stekpanna med lite upphettat smör. Stek den mjuk och häll sedan på lite grädde. Låt vitkålen puttra i grädden tills den har blivit krämig. Häll eventuellt på mer grädde under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut