17 december 2013

Pepparkakscupcakes med cream cheese-frosting och lingon

Nu är jag äntligen klar med betygssättning! Så otroligt skönt! Och inte nog med det, nu är det bara tre arbetsdagar kvar, sedan är det jullov! Otroligt skönt och välbehövligt för min del. Igår hade jag och mina närmsta kollegor en liten sammankomst för att fira och mysa lite efter allt hårt arbete de senaste veckorna. Vi hade knytkalas och jag kan lova att det bjöds på mycket smaskigt. Det var vi väl värda!

Jag bidrog med dessa söta pepparkaksmuffins med cream cheese-frosting och lingon. Det smakar underbart gott med de syrliga lingonen till den söta frostingen.

Till 12 st muffins
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Frosting:
100 g Philadelphiaost
1 dl florsocker

Garnering:
Lingon
Pepparkakor

Rör fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Vispa ihop färskost med florsocker. Man kan naturligtvis ha mer socker i frostingen, men jag gillar att det smakar lite fräscht och inte bara sött. Dekorera med några lingon. Det gör verkligen supermycket för smaken! Jag tryckte även ner en liten pepparkaksbit i cupcakesen, jag tyckte att det blev snyggt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut