30 maj 2015

Sega kakor med center

Jag verkligen älskar att baka! Det är terapi för mig :) Tyvärr har det inte blivit så mycket av det sedan jag började jobba efter mammaledigheten. Jag är så otroligt trött hela tiden och orkar knappt någonting på kvällarna. Jag ser verkligen fram emot att få ett välbehövligt sommarlov nu. Då ska här bakas!

Lite bakning har det ändå blivit. För ett par veckor sedan var mammsen och hennes man på besök och då testade jag dessa småkakor med center. Jag tror att jag skulle ha gräddat dem i ett par minuter till för att de skulle ha blivit perfekta, men de blev riktigt sega och goda :)


100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
 24 bitar center

Sätt ugnen på 175 grader och sätt ut små formar på en plåt eller i en minimuffinsplåt. Vispa smör, socker och farin med elvisp ett par minuter. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills allt är blandat. Rör ihop de torra ingredienserna. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna ett par minuter och tryck ner en center i kakorna. Sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut