20 juni 2016

Lax med majs och bacon

Åh, vad det är underbart med semester! Man hinner så mycket :) Idag har jag tränat, ätit en härlig lunch på altanen, spelat spel med lilltjejen, rensat och organiserat garderober och tagit en tur till Ikea.

Det allra bästa med att vara ledig är att ha ork och tid för matlagning. Jag verkligen älskar det! Ikväll lagade vi en laxrätt som jag åt hos familjen i Norrland förra veckan. Så sjukt god! Min man sa att det var den absolut godaste laxrätten jag någonsin hade lagat :) Inte dåligt betyg det inte!


600 g laxfilé
2 st kokta majskolvar
125 g bacon
3 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
3 msk klippt gräslök
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär majskolvarna i tjocka skivor. Klipp ner baconet i en varm stekpanna. Stek bacon och majs tills baconet har fått fin färg. Lägg laxen i en ugnssäker form. Lägg över majsen och baconet. Häll över grädden och toppa med riven parmesanost. Salta och peppra. Tillaga laxen mitt i ugnen i  15-20 minuter eller tills laxen är klar. Ta ut ur ugnen och toppa med gräslök. Vi serverade fisken med ugnsrostad blomkål. Jättegott!

 Recpetet är ett tips från syrran och är hämtat ur boken Fisk & Skaldjur av Tommy Myllymäki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut