3 november 2016

Marängspöken

Det har blivit tradition att baka läskiga spökmaränger på höstlovet. Jättesöta och enkla att göra! Det är ju dessutom mycket godare med hembakta maränger än köpta. Testa!

Idag har vi en lång att göra-lista. Massor av ärenden och förberedelser inför helgen, så det är bara att sätta igång :) Hoppas att helgen blir desto lugnare!

2 äggvitor
1,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 100°c. Vispa äggvitorna, först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank fast smet. Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1,5 timme. Låt dem svalna. Smält chokladen och dutta chokladögon på marängerna med hjälp av en tandpetare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut