20 juli 2011

Caesarsallad

Ikväll har vi haft besök av mina svärföräldrar och min svägerska. Vi har suttit ute på altanen och njutit av värmen, ätit sallad och druckit vin och lite senare tittade vi på bilder från vår Paris-resa. Till kvällen hade jag gjort en caesarsallad och vitlöksbröd och det var riktigt gott i värmen. Det kanske inte blev en klassisk caesarsallad, men det är typiskt mig, jag måste alltid ändra eller lägga till något för att bli nöjd :)I salladen hade jag:
1 romansallad
250 g körsbärstomater
0,5 rödlök
1 stor avokado
1 paket knaperstekt bacon
1 grillad kyckling
3 skivor formfranska
parmesanost att hyvla över

Caesardressing:
1 äggula
1 msk citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1-2 vitlöksklyftor
3 sardeller
1,5 dl olja
1 dl riven parmesanost

Skär upp och blanda alla ingredienser till salladen. Skärm bördskivorna i små kuber och stek dem i lite olivolja. Strö dem över salladen. Mixa äggula, citronjuice, dijonsenap, vinäger, vitlök och sardeller. Vispa ner oljan i dressingen i en tunn stråle. Rör till sist ner den rivna parmesanosten. Ringla dressingen över salladen.


Till salladen serverade jag ett gott vitlöksbröd. Jag blandade olivolja med pressad vitlök och klippt persilja, skar en baguette i långsmala bitar och penslade dem med oljan. Bröden kördes i ca 175 grader tills de hade fått en härlig färg. Gott och somrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut