25 juli 2011

Tacopaj

I förrgår hade jag långväga besök igen. Mamma och hennes man stannade hos oss på väg hem från sin semestertripp. Den här gången bjöd vi dem på en en enkel tacopaj, sallad och min egen variant på guacamole. Tacopaj kanske är en aning uttjatat, men det är ju faktiskt himla gott!

Pajdeg
150 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 liten gul lök
4 msk majskorn
1 tomat
3 dl crème fraîche
1,5 dl riven lagrad ost
några nachochips till dekorering

Nyp ihop pajdegen, blanda i vattnet på slutet. Låt gärna pajdegen vila en stund i kylen. Tryck sedan ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter. Stek köttfärs och tillsätt tacokrydda, lök och majs. Lägg köttfärsblandningen i pajskalet. Hacka tomaten i småbitar och strö dem ovanpå köttfärsblandningen. Blanda den rivna osten med crème fraîchen och bred ut den ovanpå köttfärsen. Gratinera pajen i ca 20 minuter, eller till den har fått en härlig färg, i ca 175 grader. När det är några minuter kvar brukar jag sticka ner några nachochips i pajen, bara så att de hinner bli varma och goda.

Min guacamole
2 avokado
1-2 vitlöksklyftor
1 tomat
0,5 rödlök
några droppar citronjuice
2-3 msk crème fraîche

Mosa avokadon och pressa ner vitlöken. Hacka lök och tomat i små bitar och rör ner i röran. Droppa ner lite citronjuice. Salta och peppra om du tycker att det behövs. Blanda i crème fraîchen. Crème fraîchen går så klart att utesluta, men jag tycker att det blir krämigt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut