9 juli 2011

Körsbärsmuffins med smuldegscruble

Idag firar jag födelsedag! Självklart passade jag på att baka lite till dagens fika. Jag bjöd på hembakta chokladbiskvier och muffins. Eftersom det fortfarande fanns massor av körsbär kvar i mitt kylskåp bestämde jag mig för att prova på att sticka ner några bär i muffinsarna. De syrliga bären passade utmärkt ihop med smaken av mandelmassa! Här kommer receptet:

Muffinssmet
2 ägg
1.5 dl strösocker
100 g smör
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl riven mandelmassa

Fyllning
2 dl körsbär lite socker och lite potatismjöl

Smuldegscrumble
40 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner mjölken. Blanda vätskan med äggsmeten och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda ner den rivna mandelmassan. Häll smeten i muffinsformar, fyll formarna till 2/3. Kärna ur körsbären och blanda dem med lite socker och lite potatismjöl, tryck ner några körsbär i varje muffins. Tryck ihop ingredienserna till smuldegen och strö över muffinsen. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. 

2 kommentarer:

  1. Tack snälla för idag. Allt var supergott och fint, som alltid!

    SvaraRadera
  2. Vad spännande med smuldegscrumble på muffinsen! Måste jag testa ngn dag./Jessica

    SvaraRadera

Skriv ut