22 juli 2011

Vit chokladpannacotta med hallonsås

Ikväll har jag och min man lyxat till det med att äta pizza ute. Det händer inte ofta, men ikväll smakade pizzan riktigt gott! Vi provade restaurang Al forno här i Örebro och deras pizzor var verkligen så bra som jag hade hört att de skulle vara. Jag åt pizza med mozzarella, parmaskinka, salami, oliver, soltorkad tomat och ruccola. Helt i min smak!

Efterrätten intog vi dock några timmar senare hemma i soffan, vit chokladpannacotta som hade förberetts tidigare idag. Så himla gott!


Till 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
100 g vit choklad

Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen i grova bitar och rör ner den och sockret i gräddmjölken. Rör om tills chokladen har smält. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i chokladsmeten. Häll upp i vackra glas och låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar. 

Hallonsås
2 dl hallon
2 msk florsocker

Värm hallonen och rör ner florsockret, låt puttra i några minuter. Sila gärna hallonsåsen för att få bort kärnorna. Låt den svalna lite och häll sedan lite sås på varje pannacotta. 

5 kommentarer:

 1. Åh, vad gott det där såg ut att vara! Är det okej att jag lägger upp receptet och länkar i min blogg? :)

  SvaraRadera
 2. Det här ska jag göra idag! Sambon och jag har varit förlovade i ett halvår idag så tänkte lyxa till det litegrann :)

  SvaraRadera
 3. Kan man ta vaniljsocker istället för socker om man vill ha lite vaniljsmak på det?

  SvaraRadera
 4. Supergott! Perfekt midsommardessert, bytte ut hallonen mot jordgubbar och hade i lite vaniljsocker. MUMS!

  SvaraRadera

Skriv ut