28 september 2011

Kladdiga blåbärsrutor

De här blåbärsrutorna är underbart goda! De är kladdiga och lite sega och man vill bara ta en ruta till :) Låt dig inte avskräckas för att det är så mycket socker och smör i smeten, det blir många rutor! Perfekt att frysa in och ta fram om man får besök.




En långpanna:
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
300 g frysta blåbär
pärlsocker att strö över

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet. Häll smeten i långpannan. Strö över bär och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter (det beror på hur kladdig man vill att kaka ska vara). Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Servera dem antingen som en kaka till kaffet eller som en efterrätt med lite vaniljsås eller vaniljglass. Supersmarrigt!

3 kommentarer:

  1. Åhh de ser fantastiska ut. Kommer nog förbi en dag och smakar :)

    SvaraRadera
  2. Du är så välkommen, det vet du!! De ligger i frysen och väntar på dig :)

    SvaraRadera
  3. Riktigt goda, en familjefavorit!

    SvaraRadera

Skriv ut