25 september 2011

Lasagne

Nu har det varit dåligt med inlägg här på bloggen ett tag. Det har varit en sådan vecka när tiden till att laga mat bara inte funnits. Vardagarna bara flyger fram. Jag har jobbat och tränat och kommit hem sent var och varannan kväll och då har jag haft massor med vardagssysslor att fixa med. Som tur var gjorde jag en lasagne förra söndagen och den har räckt till både luncher och middagar den här veckan. Kanske lite tjatigt, men bättre än att bara äta fil och smörgås i alla fall!

Jag tog en liten genväg och använde mig av Keldas ostsås istället för att göra egen och jag tycker faktiskt att den är himla god. Lasagne är inte det lättaste att ta en fin bild på, men jag lovar, den var supergod!


4-6 portioner
1 pkt färska lasagneplattor
500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk krossade tomater
0,5 buljongtärning
salt, peppar
chiliflakes efter smak
lite hackad basilika
1 fpk kelda ostsås
1 dl riven ost, gärna en ost med mycket smak

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken. Bryn färsen i lite smör. Tillsätt löken och låt fräsa med. Rör i krossade tomater, smulad buljongtärning. Krydda såsen och smaka av. Låt såsen koka någon minut. Varva  lasagneplattor, köttfärssås och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med köttfärssås och strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut