22 september 2011

Ostprovning!

Ikväll har jag, min man och en kompis varit på ostprovning på Örebro ost. Det var en specialostprovning där vi fick prova tio lite mer ovanliga sorters ostar. Fantastiskt för en ostälskare som jag! Intressanta historier om ostarna, kunnig och passionerad personal och framför allt väl tilltagna bitar ost. Vi var väldigt nöjda alla tre!


Vi fick två stora tallrikar med ost. På denna tallrik fanns mina favoriter: En Brie de Melun, en väldigt smakrik brieost som är en av två ursprungsskyddade brieostar (ligger till vänster om den gulaktiga osten) samt en getost från Danmark (den vitaste osten på tallriken), en mild ost som ändå hade mycket getostsmak på något sätt. Marmeladen i mitten är gjord på squash :) Mycket gott!

Kexen med torkade aprikoser, solrosfrön och pistaschnötter blev också en favorit! Tunna och lite halvsega med mycket smak. Köpte med mig ett paket hem fast med lite annan smaksättning, återkommer med rapport om dem!

Nu ska jag gå och lägga mig, mätt och glad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut