5 september 2011

Pecannötpaj med underbar kolafyllning!

Jag har tänkt göra pecannötpaj länge och så i lördags, när jag hade besök av en annan nötälskare, gjorde jag äntligen slag i saken. Herregud, så god den var! Idag tog jag med resterna till jobbet för den var rent ut sagt farligt att ha hemma :) Receptet på fyllningen har jag hittat hos Victoria på matplatsen. Helt underbar paj!



Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
1/2 tsk salt
0,5 dl strösocker
2 msk vatten

Fyllning
125 gr smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150 g pecannötter

Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.Under tiden smeten svalnar blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen i kolasmeten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 grader. Låt stå kallt, gärna över natten. Servera med vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Åhh det vattnas i munnen, den var så fantastiskt god! Hela middagen var god, som alltid hos er :-) Tack för en mycket trevlig och god kväll!

    SvaraRadera
  2. Tack! Och tack själv, det var jättemysigt!

    SvaraRadera

Skriv ut