30 oktober 2011

Fläskfilé med cambozola och salami

Gårdagen middag blev en riktig höjdare! Det blev en improvisation på det som fanns i kylen, med andra ord rester från fredagens plockmat. Vi helstekte en fläskfilé i ugnen, den fick puttra i en sås på grädde, lök och champinjoner och mot slutet av stektiden fyllde vi köttet med salami och cambozola. Mycket gott!

Sådana här maträtter är svåra att ta bilder på, det går knappt att se vad det är. Men jag lovar, det var supergott :)Så här såg fläskfilén ut innan vi satte in den i ugnen de sista 10-15 minuterna, fylld med salami och cambozola.Färdig mat på tallriken. Vi åt fläskfilén med lite ugnstekta skivor av morötter och palsternacka samt en grönsallad! Mums!

Till 4 portioner
ca 600 g fläskfilé
3 dl grädde
1 burk champinjoner
1 gul lök
salt, peppar
ca 8 skivor salami
4 stora skivor cambozola

Putsa fläskfilén och stek den så att den får fin färg. Salta och peppra ordentligt. Lägg över fläskfilén till en ugnsform. Fräs champinjoner och grovt hackad gul lök och häll sedan på grädden. Låt puttra i några minuter. Eventuellt kan man reda av såsen om man vill ha den lite tjockare. Häll sedan såsen runt om fläskfilén och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt fläskfilén vila ett litet tag och skär sedan ett snitt längs med hela filén. vik salami skivorna och tryck ner dem i snittet. Tryck även ner ostskivorna. Det gör ingenting om salamin och osten inte kommer ner helt i köttet, det blir jättegott om salamin blir lite knaprig och osten bara smälter ovanpå köttet. Gratinera i ca 10 minuter eller tills osten har smält. Servera med potatis eller bara grönsaker.

1 kommentar:

  1. Jag gjorde detta men bytte ut cambozolan mot brie använde en stark pepparsalami och adderade lite sambal oelek och kantarellfond i gräddsåsen för mer sting - SUPERGOTT!

    SvaraRadera

Skriv ut