13 november 2011

Lövbiffgryta med ädelost

Den här helgen har bara försvunnit. I fredags kom jag hem sent och igår var jag på kurs i Västerås hela dagen. Roligt, men jobbigt. Idag är det besök hos min mans pappa som står på schemat. Jag bor tyvärr alldeles för långt ifrån min egen pappa för att kunna hälsa på honom idag, men grattis pappsen på fars dag!!

Middagen igår blev även den väldigt väldigt enkel, nämligen en lövbiffgryta med ädelost. Superenkelt och snabbt. Det enda som tog tid var sötpotatisen och palsternackan som vi ugsnrostade och serverade till. Åh, vad jag älskar sötpotatis!

Till 4 portioner:
ca 500 g lövbiff
1 gul lök
ca 2,5 dl matlagningsgrädde
ca 100 g ädelost
grön sparris, sockerärtor eller haricots verts

Strimla lövbiffen och hacka löken. Stek kött och lök i lite smör i en stekpanna tills det har fått lite färg. Salta och peppra. Häll på grädden och låt köttet puttra i några minuter. Smula över ädelosten och rör tills den smälter. Tillsätt gärna något grönt i grytan, t ex grön sparris i bitar, sockerärtor eller haricots verts. Den här gången toppade vi grytan med hela sparrisar istället för att röra ner dem. Det såg lite vackrare ut, tyckte jag. Servera med klyftpotatis eller ugnsstekta rotfrukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut