14 november 2011

Havreflarn och god glass

Brownies, cookies och cupcakes i all ära, men ibland är sådana kakor som mamma brukade baka när jag var liten himla goda. En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarn och igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till :)  Och det gjorde det, det kan jag lova!

Havreflarnen blev stora, härligt knäckiga i kanterna och lite mjuksega i mitten. Jättegott att äta dem lite varma till glass, tycker jag.
Glassen var en mycket positiv överraskning, det var Coops egna glass och hette Dulce de leche. Mycket god och krämig med mycket kolasås. Lite hackad daim och ett havreflarn till lyfte den ytterligare ett snäpp. Mums!

Havreflarn, ca 30 st små eller 15 st stora

75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk ljus sirap
0,5 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. De smälter ut en hel del så lägg dem inte för tätt på plåten. Grädda i ca 5 min i 200 grader. Låt svalna på plåten.


3 kommentarer:

  1. Jag kommer ihåg din besvikelse när du INTE fick något havreflarn till glassen när vi var i Nora :-) Kram Jessica

    SvaraRadera
  2. Mmmmm guu va gott det såg ut! En glass att prova :-) Jag har gjort dubbla havreflarn med nötcreme emellan åxå himla goda. Hoppas allt är bra me er. Inlägget "farsdag" påminner mej om hur långt vi har emellan varann... :-( Alldeles för långt borta är min käre vän men inte för långt för ett telesamtal ;-) Kramiiis från Jenny

    SvaraRadera
  3. Blev du lite mammasugen då , sen ska ju du göra din egna glass. Den är ju bara bäst./Anders

    SvaraRadera

Skriv ut