19 november 2011

Vit och mörk chokladmousse

Nu var det längesedan det blev ett inlägg här på bloggen. Den senaste tiden har det varit sjukt mycket att göra på jobbet och jag har känt mig så stressad. Kanske inte så stressad att jag inte har hunnit blogga, men så stressad att jag inte har haft ork till att laga mat när jag har kommit hem sent på kvällarna och då finns det inte heller så mycket att blogga om. Igår blev det en typisk fredagsmiddag hos oss, nämligen våra kycklingenchiladas, se recept här. Så gott!

Det blev även en efterrätt igår, vit och mörk chokladmousse. En efterrätt från "Halv åtta hos mig", men med några små ändringar :)  Den blev riktig god, så den kan jag verkligen rekommendera!

Den mörka moussen smakade ganska mycket, så gillar man inte mörk choklad kan man ta mjölkchoklad istället. Jag tyckte i alla fall att kombinationen av de båda smakerna blev perfekt!
Till fyra stora portioner

Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad
4 ägg
2 msk honung
1 dl vispgrädde

Vit chokladmousse:
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt

Hallon och blåbär till serveringen


Smält den mörka chokladen, i vattenbad eller i mikron. Separera gulorna från vitorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten. Vispa grädden och rör ner i i chokladsmeten.

Smält vit choklad, låt svalna lite. Vispa grädden och rör ner i chokladen.  Rör ner yoghurten.
Varva moussen i  cocktailglas. Ställ i kylen minst 2 timmar. Toppa med bär vid serveringen.

Jag var lat och gjorde bara två lager chokladmousse, men ännu finare blir det så klart om man varvar mörk och vit mousse flera gånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut