13 december 2011

Fläskfilégratäng med bacon

I lördags spenderade jag och en kollega en hel dag i Västerås. Tyvärr var det ingen shoppingtur eller annat skoj som stod på schemat, utan en examinationsuppgift på en distanskurs på högskolan. Usch och fy. Men nu är det gjort och det gick riktigt bra! Trött som jag var, blev lördagskvällen en lugn kväll hemma i soffan och middagen blev en enkel rätt bestående av en fläskfilégratäng med bacon, ugnsrostad sötpotatis och en stor sallad. Ni som brukar läsa min blogg har säkert lagt märke till att vi gillar bacon i den här familjen :) Jag äter sällan eller aldrig bacon som det är, men älskar att tillsätta det i olika maträtter. Det blir så gott med den salta och lite rökiga smaken!

Den här rätten är hur som helst superduperenkel att slänga ihop och det behövs minimalt med ingredienser!


Till ca 4 portioner:
600 g fläskfilé
1 pkt bacon
3 dl grädde
ev. lite maizenaredning
1-2 dl riven ost, gärna en lagrad smakrik

Skär fläskfilén i skivor och stek dem på ganska hög värme tills de har fått en fin färg. Eftersom de ska in i ugnen senare behöver de inte vara helt genomstekta. Lägg köttskivorna i en ugnsform. Strimla bacon och stek det. Strö det över köttet. Häll över grädde (vispa eventuellt ner lite mjöl i grädden) och strö till sist över riven ost så att det täcker. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. 

Servera med ris, potatis eller andra rotfrukter. Mycket gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut