12 december 2011

Kasslergratäng med tacosås och ananas

Ja, nu har det stått still ett tag här på bloggen. Jag har så mycket att göra på jobbet så jag har knappt tid att laga mat. Helgen bjöd därför inte på några kulinariska upplevelser. Som stora delar av Sveriges befolkning blev det tacos i fredags. Det låter så tråkigt och uttjatat, men när jag väl äter det så tycker jag att det är så himla gott! Massor av grönsaker och egengjord guacamole ska det vara till! Små bitar av ananas är också en höjdare i tacos. Mmmm!

Idag blev det en vardagsrätt på kassler samt lite rester från tacosen. Kassler och ananas är ju en klassiker och det är faktiskt himla gott. Jag brukar skära kassler i små strimlor och ananas i små bitar istället för skivor. På något konstigt vis tycker jag att det är mycket godare än stora skivor! Såsen bestod av crème fraîche och het tacosås. Det blev jättegott!Till 4 portioner
ca 500 g kassler
1 liten burk konserverade ananasringar
1 paprika
4 dl crème fraîche
1 dl het tacosås
1-2 dl riven ost

Strimla kasslern och lägg i en ugnsform. Skär ananas och paprika i små bitar och strö över kasslern.
Blanda crème fraîche och tacosås och bred blandningen över kassler. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med ris och en sallad. Jätteenkel vardagsmat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut