5 december 2011

Glöggbjudning och diverse tilltugg

På min glöggbjudning i söndags bjöd jag både på lite salta tilltugg och sedan på lite sött. Inte jätteenkelt att ta en fin bild på allt, men gott var det! Ett litet tema för bjudningen var ost och frukt!

Här är en bild på en ädelostcheesecake på pepparkaksbotten. Klassiska smaker tillsammans, men kanske i en liten ny tappning.
Bland mina tilltugg fanns även gratinerad brie med cashewnötter, torkad frukt och honung, minipaj med chèvre och torkad aprikos samt dadlar fyllda med chèvre. Mycket gott! Här kommer receptet på ädelostcheesecaken:

2 gelatinblad
75 g smör
150 g pepparkakor
300 g ädelost
2 dl crème fraîche
kanel att pudra över

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mosa pepparkakor och smält smör, blanda sedan ihop till en mix. Tryck ut kakblandnigen i en form med löstagbar kant. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda ner crème fraîche. Smält gelatinbladet i en kastrull på spisen och häll ner i oströran. Häll oströran över kakblandningen och ställ formen i kylen för att stelna. Vid servering är det fint att pudra över lite kanel.

Receptet kommer från coop.se.

Recept på sötsaker från i söndags kommer senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut