26 december 2011

Mozartkulor!

Här kommer ännu lite mer godisinspiration! Nämligen Mozartkulor! Det är något jag har haft som tradition att göra till julen i säkert över 15 år nu. Jag smakade det för första gången hos en granne och barndomskamrat till mig för en herrans massa år sedan, ja för ungefär halva mitt liv sedan, och sedan dess är jag fast. Det är underbart gott med den mjuka krämiga kärnan av nougat som omsluts av mandelmassa och choklad. Ett måste till varje jul! Eller varför inte till nyårsfesten?! Mums!Mozartkulor:
Nougat
Mandelmassa
Choklad 

Det är svårt att säga exakt hur mycket av ingredienserna man behöver, jag köper alltid en förpackning Odense nougat, en rulle mandelmassa och en stor chokladkaka på 200 gram och sedan kör jag på så länge det räcker. Jag lovar att det blir många kulor :) 

Skär nougaten i små fyrkanter. Skär mandelmassan i tunna skivor. Rulla nougaten till små kulor. Lägg nougatkulorna på skivorna av mandelmassa och forma mandelmassan runt nougaten så att den täcks helt. Lägg kulorna på en tallrik. Smält chokladen, antingen över vattenbad eller i mikron. Rulla kulorna i chokladen och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper på en stor tallrik. Ställ dem i kylen för att svalna.  

1 kommentar:

  1. Detta är ett julgodis som jag verkligen tänker på dej ;-)Det är DU som fått mej att göra dem. Synd bara man blev allergisk på senare år :-(
    Ska bli trevligt att ses i mellandagarna.
    Kram J

    SvaraRadera

Skriv ut