31 januari 2012

Dumlekakor

Spröd kaka, seg dumlekola och god chokladsmak. Mmmm! De här kakorna hör till mina absoluta favoritkakor. De är farligt goda, superenkla att göra och dessutom proffsigt snygga!
Dumlekakor, 24 st
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 folieformar
12 st dumlekolor
1 ask noblesse

Rör smör och strösocker, blanda ner vetemjöl och bakpulver. Låt degen stå kallt i ca 30 min. Dela degen i 24 delar och rulla till runda kulor. Skär dumlekolorna i två delar och tryck ner en halv dumlekola i varje boll. Lägg bollarna i en folieformarna.Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min. Ta ut kakorna och lägg direkt en noblesse på varje kaka, så de smälter. Ställ sedan in kakorna i kylen för att svalna.

Jag kan upplysa om att jag inte fick ihop 24 st kakor, utan kanske 20 st. Kanske för att jag gillar lite större kakor :)

4 kommentarer:

 1. Dessa är också bland mina favoriter. Dom är ju supergoda. Blir rätt dyrt med ingredienserna bara. Men dom är värd de :-)Mina ligger fint i frysen nu. Vi hörs vännen Kram J

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är de goda! Jag har också ett gäng i frysen nu. Hoppas att du mår bra! Kram!

  SvaraRadera
 3. Körde utan noblesse men gick bra ändå!

  SvaraRadera
 4. Idag skall jag byta ut chockladen mot
  Hjortom sylt

  SvaraRadera

Skriv ut