1 februari 2012

Pastasås med kyckling, spenat och soltorkade tomater

Oj, vad trött jag är nu. Det är mycket kvällsaktiviteter nu. Är precis hemkommen från en kvällskurs i fransk konversation. Måste ju försöka hålla språket vid liv! På jobbet blir det inte alltid så stimulerande för mitt språk :) Men, men, jag vet faktiskt inte om jag ska fortsätta på kursen, det var lite för låg nivå för mig. Synd, det är svårt att hitta någon att snacka franska med.

Imorgon blir det träning och sedan bokklubb med kollegorna. Den här gången har vi läst boken Niceville. Ska bli spännande att höra vad de andra tycker!

För er som är hemma på kvällarna och har tid att laga mat kommer här ett middagstips. Den här pastarätten med kyckling, spenat och soltorkade tomater åt vi i fredags. Så smarriga smaker! Dessutom är den superenkel att göra!

Till 4 portioner
400 g kycklingfilé
1-2 vitlöksklyftor
6 soltorkade tomater i olja
100 g babyspenat
3 dl grädde
ev. en skvätt vitt vin
ev. lite maizena för redning av såsen
parmesanost
Skär kycklingen i bitar och stek den i lite smör. Hacka vitlöken fint och strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt vitlök och tomater till kycklingen och fräs med en stund så att kycklingen får ta smak. Tillsätt gärna lite av oljan till tomaterna också, det ger en jättegod smak. Tillsätt spenaten och fräs så att den krymper ihop. Tillsätt grädden och låt koka i några minuter. Smaka av med lite vitt vin, salt och peppar. Red av såsen med lite maizena om det behövs. Servera såsen med nykokt pasta och lite parmesan. Lite vin, ett nybakt härligt bröd och en god ost till så blir det en perfekt fredagsmiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut