19 januari 2012

Fläskfilégratäng med salami, paprika och ädelost

Funderar ni över helgmat? Här kommer ett superbra tips på en enkel, men så himla god helgrätt! Förra helgen gjorde vi denna fläskfilégratäng med salami, paprika och ädelost och det blev så otroligt gott! Till gratängen åt vi en sallad med diverse gröna blad, paprika i olika färger, lite smulad ädelost samt granatäpplekärnor. Underbart friskt och gott med granatäpple i salladen! Passar särskilt bra till den lite salta ädelosten tycker jag. 

Precis innan gratängen åker in i ugnen.
Färdig middag!

En underbart god sallad!

Det vackra granatäpplet.

Till 4 portioner
500 g fläskfilé
60 g salami
1 paprika
100 g ädelost
2 dl grädde
2 dl crème fraîche

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna i lite smör så att de får fin färg. Salta och peppra. Köttet behöver inte bli genomstekt eftersom det ska in i ugnen. Lägg över köttskivorna i en ugnsform. Strimla salamin och skär paprikan i bitar och strö över fläskfilén. Jag tog en halv röd och en halv gul paprika för att få lite färg på gratängen, sedan använde jag resten i salladen.

Smula över ädelosten. Vispa ihop grädde och crème fraîche och häll blandningen över köttet. Ställ in i ugnen för att gratineras i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med potatis eller en god sallad. Jag kan verkligen rekommendera en sallad med granatäpple samt resten av ädelosten. Mums!

Om ni använder granatäpple, skär äpplet mitt itu, sänk ner äpplet i en stor skål med vatten och lossa sedan de goda kärnorna från frukten under vattnet. Annars blir hela köket röd-prickigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut