24 januari 2012

Sallad med röra på kräftstjärtar

Vardagen rullar på i ett snabbt tempo och veckorna rasar förbi. Jobba, träna, svänga ihop en snabb middag, plocka, fixa, en stund tv, sova och sedan börjar allt om igen... Så ser mina vardagar ut. Jag antar att jag inte är ensam. Fördelen när veckorna går fort är att det snart är helg igen :)

Jag hinner knappt laga någon mat under veckorna nu och det är så tråkigt. Det blir ofta rester eller något riktigt snabbt. Ibland blir det till och med fil och smörgås. Det är verkligen svårt att hitta inspirationen till dessa snabba middagar som helst ska vara billiga och nyttiga också. Ibland känns det dock helt nödvändigt att lyxa till en vanlig vardagsmiddag bara lite grann, då kan man göra denna goda sallad! Den bestod av grönsallad, tomat och gurka som serverades med avokado, kokt ägg samt en röra på kräftstjärtar, dill och citron. Och så en liten brödbit till det. Fräscht!

Röra på kräftstjärtar:
en burk kräftstjärtar i lag
någon msk majonnäs
någon msk crème fraîche
massor av dill
lite citron-saft
salt, peppar

Låt kräftstjärtarna rinna av väl i ett durkslag, annars blir röran lätt vattnig. Lägg dem sedan i en skål, rör i majonnäs och crème fraîche bara tills det binder ihop och blir en röra. Smaksätt och smaka av till önskad smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut