14 februari 2012

Gnocchi med bacon och champinjoner

Här kommer ett enkelt middagstips! Jag brukar inte göra gnocchi och har lite dålig koll på vad man brukar äta till. Förslag mottages gärna! Kanske någon som till och med gör egen gnocchi? Det här blev hur som helst väldigt smarrigt. Jag gillar verkligen konsistensen på gnocchi!

ca 3 portioner
1 frp färsk gnocchi
1 frp kotlettbacon (eller vanligt bacon)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g färska champinjoner
1 ask körsbärstomater
ruccola vid servering

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Strimla bacon och skär lök och champinjoner i grova bitar. Stek detta i en stor stekpanna. Tillsätt ev. lite smör och en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna och stek med dem mot slutet av stektiden. Koka gnocchin enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt sedan gnocchin till svamp- och baconfräset. Blanda ner lite ruccola vid servering. Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Jag brukar göra gnocci med pesto och räkor, blir riktig "snabb mat" när man har ont om tid. Gjorde dina havrerutor med choklad häromdagen- jösses vad smarriga de blev! Kram/ Jessica

    SvaraRadera
  2. Ja, pesto är nog gott! Ja, visst är havrerutorna goda. Hoppas att ni mår bättre nu!

    SvaraRadera

Skriv ut