26 mars 2012

Surdeg på burk och världens bästa mjöl!

Igår bakade jag som sagt var ett mycket gott bröd. En kollega hade tipsat mig om surdegen som nu finns att köpa och sagt och gjort blev det en burk med färdig surdeg när jag var och handlade. Det fanns både surdeg på vete och på råg och igår testades ett bröd på vetesurdegen. Jag följde receptet som stod på förpackningen och det blev ett himmelskt gott bröd!

Jag använde mig även av mjölet "Manitoba cream" som numera är mitt favoritmjöl. Det ska vara ett mjöl med högre proteinhalt och bättre kvalitet. Degen blir superfin och jäser som bara den. Bröden blir höga och luftiga och smakar inte ett dugg jäst. Testa det om ni gillar att baka, ni kommer inte att bli besvikna!

2 kommentarer:

  1. Åh så gott det ser ut, måste testas. Smidigt med färdig surdeg på burk. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Väldigt smidigt och väldigt gott bröd! Testa på!

    SvaraRadera

Skriv ut