18 mars 2012

Svampsås

Ja, då var det söndag igen då. Jag tycker att helgerna bara rinner ifrån mig... Och inte blir det bättre av att man är hängig och har ont i halsen. Idag mår jag dock lite bättre och ska försöka mig på att plugga en stund nu.

Middagen igår stod mannen för och det blev ryggbiff med ugnsstekta morötter och en svampsås. Inte så jätteroligt bild, men jag lovar att det var väldigt, väldigt gott! Såsen blev grym! Lättare än att åka in till stan för att köpa mat :)

Till fyra portioner
ca 200 g champinjoner och kantareller1 msk smör
1 schallotenlök
1 liten vitlöksklyfta
1,5 msk vetemjöl
3 dl grädde
en svätt vitt vin
1,5 msk kalvfond
1 tsk soja
1 tsk dijonsenap

Hacka lök och vitlök fint. Skär svampen i små bitar. Fräs lök och svamp i smör. Tillsätt mjölet och häll över grädden och vinet. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaksätt med soja, fond och senap. Låt sedan puttra tills såsen är krämig och god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut